Ändringar för avslutningen

Vi brukar alltid ha tur med vädret på avslutningsdagen, men den regniga prognosen inför morgondagen är tyvärr inte vad vi önskade.
Med anledning av det kommer vi att behöva avvika från traditionerna och inte ha något utomhusprogram i år.

Dessvärre har vi ingen lokal som rymmer samtliga elever och vårdnadshavare och i idrottshallen är det tyvärr inte möjligt att vara p.g.a. brandsäkerhetsskäl.
Detta innebär följande:

Årskurs 7 och 8 är i sina hemklassrum under hela avslutningen (09:00 – c:a 10:30).
Årskurs 9 inleder, traditionsenligt, i aulan (08:30 – c:a 10:00) och avslutar sedan i sina hemklassrum.
Vårdnadshavare får tyvärr plats i aulan, men är givetvis välkomna till hemklassrummen.

Bussarna går från skolan klockan 11:00.

2 thoughts on “Ändringar för avslutningen

1. Hej,
    det kan rimligen inte vara första gången i Ekillas historia som det eventuellt blir lite regn??? Hur har man gjort när det varit stora evenemang i idrottshallen tidigare; brukar gå alldeles utmärkt att ordna om man bara tar kontakt med kommunen och har en brandvakt på plats.
    Riktigt dåligt!!!
    /Besviken förälder

2. Hej,
    jag ber om ursäkt för att du fått vänta på svar.

Det har kommit mindre regnstänk tidigare, men i det här fallet verkade det kunna bli en hel del regn. Nu blev det bättre väder än väderleksprognoserna dagen innan visade, men med facit i hand var valet att inte vara utomhus helt korrekt eftersom det kom en rejäl störtskur.

Jag kan tyvärr inte svara på hur kommunen har gjort vid eventuella större evenemang i idrottshallen. (Det är kultur- och fritidsförvaltningen som äger idrottshallen.)

Problemet är att golvet i idrottshallen inte bör beträdas med uteskor och vi har därtill inga möjligheter att sammankoppla stolarna, vilket man bör göra i samband med den här typen av evenemang inomhus. Givetvis är sannolikheten oerhört låg för att det skulle hända något, men om det skulle ske en situation där det krävs en omedelbar utrymning skulle utrymningsvägar potentiellt vara blockerade av stolar och det blir ett ytterligare problem med 18 klassers skor.

Jag förstår verkligen att du blev besviken. Jag skulle tro att det gällde i princip alla och särskilt då de nior som hade sett fram emot promenaden nerför kullen. /Andreas