Arian Asinger utsedd till Microsoft Innovative Educator Expert

Under förra veckan blev det klart vilka lärare som blivit utsedda till Microsoft Innovative Educator Experts (MIEE). Totalt var det över hela världen knappt 3 700 lärare som fick det glada beskedet. Ett femtiotal av dem är verksamma i den svenska skolan och en av dem, Arian Asinger, arbetar som förstelärare/lärare i svenska, svenska som andraspråk och engelska här på Ekillaskolan.

För att bli utsedd till MIEE har visat att hon bidrar till att ”utveckla ett innovativt lärande i klassrummet med stöd av digitala verktyg och pedagogiska metoder”. De pedagoger som blivit utsedda till MIEE:er är också lärare som ständigt uppdaterar ”sina perspektiv på lärande och provar nya vägar för elevers kunskapsskapande i linje med EU:s åtta nyckelkompetenser för livslångt lärande”.
Syftet med att ha MIEE:er är att de ska vara ”lärospridare till andra pedagoger och generera goda exempel för alla dem som arbetar i frontlinjen av ny, spännande pedagogik”.

Motiveringen till varför just Arian har blivit utsedd till MIEE kommer från Jerker Porat (Teacher Ambassador för Microsoft):
”Arian har länge varit en avancerad användare av IT i undervisningen och främst då hennes användande av OneNote. Hon har gjort muntliga presentationer som varit väldigt bra, och genom att ge insyn i hennes arbete genom t.ex. blogginlägg och twitter med mera kan hon visa sina goda exempel och sprida dessa. I dagens samhälle, när IKT används på bredare och bredare front i skolan är de exempel som Arian kan bidra med viktiga för att ge hennes kollegor kunskap och inspiration för hur de kan utvecklas pedagogiskt med sina digitala verktyg.”

I Microsofts pressmeddelande går det att läsa mer om vad utnämningen innebär.

Vi på Ekillaskolan är givetvis väldigt stolta över att Arian blivit utsedd till MIEE och vill rikta ett stort grattis till henne!

2 thoughts on “Arian Asinger utsedd till Microsoft Innovative Educator Expert