Bra att veta inför skolstarten

Skolstart tisdag 18/8 kl 08.10.
Under uppstartsveckan, dvs. tisdag 18/8 – fredag 21/8 varar dagarna från 08.10 till 13.50.

Många klasser byter namn.
De nya sjuorna heter 7A – 7F.
7A1 blir 8A.
7A2 blir 8B.
7B blir 8E.
7C1 blir 8D.
7C2 blir 8C.
8B1 blir 9D.
8B2 blir 9B.
8D1 blir 9E.
8D2 blir 9F.

(8A blir 9A och 8C blir 9C.)

Anledningen är att Ekillaskolan framöver kommer att bestå av tre enheter. I enhet 1 finns A- och B-klasserna, i enhet 2 finns C- och D-klasserna och i enhet 3 finns E- och F-klasserna.

Om man vill veta vem som är mentor för vilken klass går det bra att klicka på Klasscheman i menyn och sedan välja enhet och klass.

Mentorssamtal

Ni som börjar i årskurs sju kommer att ha ett ”lära känna”-samtal med era mentorer under den första veckan.

Den 24/9 kommer samtliga elever på skolan att ha höstterminens utvecklingssamtal. Till skillnad från tidigare kommer det att ske under dagtid. Mer information om utvecklingssamtalen kommer senare.

Nytt frånvarosystem

Från och med läsårsstarten kopplar Sigtuna kommun på SMS-funktionen till frånvarosystemet. Detta innebär att om en elev kommer försent till en lektion skickas ett sms till vårdnadshavare.

Övrigt

Den 25/9 fortsätter ombyggnationen här på Ekillaskolan. Den beräknas att ta ungefär två år och kommer att ske i flera etapper.

Våra elevskåp har fått nya lås och det innebär att alla elever ska ta med sig ett varsitt hänglås.