Dagens bokbeställningar

En eller ett par gånger per månad brukar jag beställa böcker från Amazon. I dag var en sådan dag!

Vi har tidigare tipsat om bloggen Andréa i Boklandet och nu har hon tipsat om böcker som inte var som hon trodde att de skulle vara. En av böckerna var Libra Brays Beauty queens. Andrea hade förväntat sig att ”boken skulle vara underhållande, men inte så mycket mer.” Hon hade fel, hon tyckte att ”den var så underhållande att jag skrattade högt jag vet inte hur många gånger, men den var också smart och tänkvärd och sarkastisk och fullständigt underbar.”

Beauty queens handlar om hur ett flygplan med tretton tjejer på väg till en skönhetstävling kraschar på en mystisk ö. Där tvingas de försöka överleva mot de onda varelser som bor på ön – och försöka förbereda sina dansnummer om de skulle bli räddade innan det är dags för tävlingen. Jag måste säga att jag tycker att det låter roligt och det är helt klart en bok jag ser fram emot att läsa.

En annan bok jag beställde, och som jag räknar med är rolig, är den senaste boken om Greg i Jeff Kinneys bokserie Diary of a wimpy kid/Dagbok för alla mina fans. På engelska har precis den åttonde boken släppts och den heter Hard luck. Det är bara att hoppas att den är lika rolig som de sju första!

Den tredje och sista boken jag beställde var Holly Blacks senaste bok The coldest girl in Coldtown. Holly Black är mest känd för att ha varit med och skapat böckerna i Spiderwick-serien och böckerna om Berörarna (Den vita katten, Den röda handsken och Det svarta hjärtat).

The coldest girl in Coldtown är däremot inte en del av en serie. Den handlar om Tana som bor i en värld där det bor vampyrer och människor i städer som kallas för coldtowns. I dem är fest hela tiden och allt sänds på tv, dygnet runt. Det finns bara ett problem – när du far in i staden kan du aldrig lämna den. Reklamtexten på boken hävdar att alla som gillar True blood kommer att gilla The coldest girl in Coldtown. Det är bara att hoppas att det stämmer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.