Dolphin Easy Bookshelf

I Sigtuna kommun har vi tillgång till Inläsningstjänsts utbud av ljud- och talböcker. Vad det innebär är att du som elev kan lyssna på nästan samtliga av dina skolböcker genom att använda ett program som heter Dolphin Easy Bookshelf.

Dolpin Easy Bookshelf öppnar du genom att trycka på den här knappen, som finns på skrivbordet:

Bookshelf

För att kunna ladda ner böcker behöver du ha inloggningsuppgifter till Inläsningstjänst. Alla elever bör ha ett konto hos Inläsningstjänst, men för vissa elever saknas det eller så har inte mejlet med inloggningsuppgifter kommit fram.
Är du en av de eleverna? Använd skolmejlen och skicka ett mejl till andreas.nordh@edu.sigtuna.se så fixar jag det åt dig.

För att hitta mejlet med inloggningsuppgifter går du in i din skolmejl och söker efter ordet Inläsningstjänst.
Då bör du hitta ett mejl som hälsar dig välkommen till Inläsningstjänst och långt ner i det mejlet finns användarnamn och lösenord. (För att klistra in text i Dolphin Easy Bookshelf använder du snabbkommandot CTRL+V.)

Hur gör du för att kunna ladda ner och lyssna på böckerna?
Titta på den här videon så blir det hur enkelt som helst:

Två tips:
1) Välj text-ljud-bild om det gäller en NO-bok. Gäller det en bok i ett annat ämne väljer du årskurs 7-9. (Välj årskurs 7-9 för NO-böcker om du inte skulle hitta boken bland text-ljud-bild-böcker.)

2) När man söker efter en bok är det vanligt att det inte blir några träffar alls. Det beror oftast på att man skrivit ihop två ord eller missat ett tecken. Om jag exempelvis vill hitta boken Spektrum Kemi, Light får jag inga träffar alls om jag söker på Spektrum Kemi Light. Vill jag hitta boken SOL 3000 Levande historia 7 får jag inga träffar alls om jag skriver SOL3000 Levande historia 7.
Det är bättre att söka efter Spektrum Kemi och Levande historia 7.