Hur man installerar program från Sigtuna Kommuns Centrala Resurser på en Surface 3

Sigtuna kommun samlar en del nyttoprogram under något som kallas för Sigtuna Kommuns Centrala Resurser. Där kan du dels hitta sådant som också finns fritt tillgänglig på internet, men också sådant som enbart går att hitta där. Observera att du måste sitta på kommunens nätverk för att komma åt sidan.

Du hittar Sigtuna Kommuns Centrala Resurser under Appar. Välj Installera Program.

sigtuna kommuns centrala resurser

Om du använder Internet Explorer eller Mozilla Firefox som standardwebbläsare tas du nu till programmen som finns att installera.
Använder du däremot Google Chrome som standardwebbläsare kommer du att få upp en sådan här sida:

chrome

Vad du nu behöver göra är att kopiera länken (program.sigtuna.se/CMApplicationCatalog). Det gör du genom att markera texten och antingen trycka på ctrl + c eller så trycker du på höger musknapp och väljer kopiera.
Öppna sedan Internet Explorer eller Mozilla Firefox och klistra in länken. Det gör du genom att ställa dig i adressfältet och trycker på ctrl + v alternativt höger musknapp och välj klistra in.

De här programmen finns tillgängliga för mig just nu (2016-01-19):

audacity

För att installera ett program väljer du det programmet genom att markera det och trycker sedan på installera-knappen längst ner till höger. (Jag har förminskat sidan så du kommer troligen att få gå lite till höger för att se knappen.)
Följ eventuella instruktioner som kommer upp och så kommer det valda programmet att installeras på ett par minuter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.