Information angående dagens beslut om att stänga skolan

Vid lunchtid idag valde jag att stänga skolan och låta eleverna gå hem. Detta på grund av att vi igår onsdag 13 januari och idag torsdag 14 januari tvingats utrymma skolan vid ett flertal tillfällen på grund av anlagda bränder. Händelserna är polisanmälda och utredning pågår.

På eftermiddagen idag samlades personalen för att prata igenom det som hänt och vad vi kan göra för att komma tillrätta med den oönskade situationen. Med på mötet var också Johan Adler, chef för grundskolorna i Sigtuna, och Fredrik Casparsson, planeringschef barn- och ungdomsförvaltningen.

Följande insatser kommer att genomföras med omedelbar verkan:
• Kameraövervakning kommer att installeras på skolan och finnas på plats i månadsskiftet januari/februari.
• Väktare kommer att finnas inne på skolan fram till dess att kameror är på plats.
• Vi kommer att ytterligare öka vår vuxennärvaro i korridorerna genom att lärarnas arbetstider ses över.
• Toaletterna kommer att låsas och nyckel lånas i cafeterian.

Skolan fortsätter också att arbeta tätt ihop med Attunda brandkår och Polisen.

Imorgon fredag kommer vi att ha skolan öppen som vanligt. Vi kommer att inleda dagen med en information till alla elever om det som jag delger er nu i detta brev samt ge dem en möjlighet att prata om sina upplevelser och tankar kring detta.

Prata gärna hemma om det som hänt och tveka inte att kontakta mig om ni har frågor.

/Sara Viljosson