Information från matenheten

Har ditt barn en matallergi så måste vi få veta det för att kunna laga rätt mat. Du behöver också ha ett läkarintyg eller be din läkare om ett utdrag ur journalen där det står vad ditt barn är allergisk emot. Läkarintyg brukar man oftast få betala för att få utskrivet medan utdrag ur journalen brukar vara gratis.

Finns det andra medicinska skäl till annan kost, som kan vara svårigheter att äta viss mat vid exempelvis autism, så skickar du också in ett läkarintyg eller utdrag ur journal.

Vi vill att du skickar in en ny ansökan till varje hösttermin och bifogar läkarintyg/utdrag ur journal. Du behöver inte skaffa ett nytt läkarintyg till varje hösttermin utan det går bra med det gamla.

Du ansöker om allergikost och särskild kost på kommunens hemsida, under Anmälan av allergi- eller specialkost.

De elever som går i årskurs F-9 och som önskar annan kost på grund av religiösa eller etiska skäl behöver inte skicka in någon digital ansökan då vi varje dag erbjuder alternativ till dagens rätt. Vi serverar varje dag en dagens rätt, en soppa samt minst ett vegetariskt alternativ som passar alla.

Har du frågor om allergikost eller annan kost så maila oss gärna på allergimat@sigtuna.se.