Påminnelse: Information om skolskjuts för läsåret 2016/2017 och framåt

Sigtuna har inför ansökningsperioden för skolskjuts för läsåret 2016/2017 gått över till att hantera ansökningarna elektroniskt. Ansökningarna görs genom ett elektroniskt formulär på kommunens hemsida.

Förändringen har gjorts för att effektivisera hanteringen av skolskjutsärendena och minska miljöpåverkan genom mindre post- och pappershantering. Liksom tidigare kommer beslut och SL-kort och andra färdbevis att skickas till elevens folkbokföringsadress om inget annat efterfrågas.
Inför läsåret 2016/2017 gäller nya riktlinjer om skolskjuts. Bland annat införs möjligheten att bevilja skolskjuts för mer än ett läsår och kraven på läkarintyg skärps. Mer information och mallar för läkarintyg finns på kommunens hemsida.

Ansökan skulle ha inkommit senast 1 maj, men än har bara drygt hälften av de elever som förväntas ansöka om skolskjuts gjort det. Det är viktigt att alla ansöker i tid för att de ska hinna få busskort (SL), skolskjuts eller taxi till terminsstart. För mer information samt ifyllande av ansökan, kontakta Sigtuna kommun:

För mer information samt ifyllande av ansökan, kontakta Sigtuna kommun:

skolskjuts@sigtuna.se