Information om skolskjuts

Från 2016 har Sigtuna kommun möjlighet att bevilja skolskjuts för mer än ett läsår. I redan beviljade beslut framgår det hur länge eleven fått skolskjuts och då behöver inte någon ny ansökan göras för de angivna läsåren. Om du är osäker på om ditt barn behöver söka skolskjuts även för nästkommande läsår rekommenderar vi att du tittar i det gamla beslutet för att se hur länge det har beviljats!

Nya ansökningar för läsår 2017/2018 söks elektroniskt via vår e-tjänst, se länken nedan. Ansökan skulle ha varit Sigtuna kommun tillhanda senast 2017-03-15. Har du inte gjort din ansökan ännu bör du alltså göra det snarast möjligt för att det ska hinna fattas ett beslut samt få ut eventuellt färdbevis i tid. Liksom tidigare kommer beslut och SL-kort och andra färdbevis att skickas till elevens folkbokföringsadress om inget annat efterfrågas.

Mer information om skolskjuts samt ansökan om skolskjuts för läsåret 2017/2018 och framåt gör du via: http://sigtuna.se/sv/Barn–Utbildning/Grundskola/Skolskjuts/

För frågor angående skolskjuts kontakta Sigtuna kommun:

skolskjuts@sigtuna.se