Information till hemmen om brand på skolan

Idag, torsdagen den 22 oktober 2015, inträffade ett antal bränder i papperskorgar på Ekillaskolan.

Brandkår och polis kallades till platsen. Ingen kom som tur var till skada, men vi ser mycket allvarligt på det inträffade och polisen rubricerar händelsen som mordbrand. All information som vi har är överlämnad till polis och socialtjänst i enlighet med föreskrifter och handlingsplaner.

För att förstärka säkerheten på skolan kommer väktare att finnas på plats utanför skolan under nattetid.

Under dagen imorgon kommer vi att lägga om vår organisation så att alla som arbetar i skolan befinner sig ute i korridorer och på skolgården all lektionsfri tid för att på så sätt säkerställa trygghet och studiero. Brandkåren kommer under morgondagen att vara på skolan hela förmiddagen för att informera våra elever om vad följden kan bli av att anlägga en brand.

Prata gärna om det som inträffat hemma runt middagsbordet. Jag tror att många har tankar och funderingar som det kan vara bra att få prata av sig om hemma.

Är det något som du undrar över så är du välkommen att kontakta mig!

Sara Viljosson Rektor
Mobil: 073 – 661 05 47