Information till hemmen

”Tiden går fort när man har roligt” brukar det heta och helt plötsligt har vi nått till slutet av maj och snart också av vårterminen. Under de sista veckorna kämpar elever och lärare stenhårt för att nå de uppsatta målen och fokus är på topp. Många klasser kommer att göra studiebesök och utflykter och skolan kommer vissa dagar att kännas nästan lika tom och tyst som under det stundande sommarlovet.

Vårterminen har varit lugn och trygg i skolan och vi fortsätter arbeta på samma sätt för att försäkra oss om att det förblir så även till hösten när vi hälsar våra 180 nya elever välkomna till oss i Åk 7.
Nya trivselregler har tagits fram under våren av elever och lärare och finns att läsa på skolans hemsida.

De sista veckorna innan skolavslutningen består dock inte bara av utflykter och trevligheter. Det finns ibland på skolor runt om i landet en tradition av att kasta vatten och ägg på varandra under de sista skolveckorna, så också här på Ekillaskolan. Det får inte förekomma. Skolan ska vara lugn och trygg för alla oavsett tid på året. Vi kommer därför att följa upp varje sådan händelse och även debitera de som deltagit för den extra städning som vi måste göra. Jag hoppas att jag har ert fulla stöd och att ni kan prata hemma om hur onödigt det är och hur kostsamt det kan bli om man inte följer våra gemensamma trivselregler.

Är det något du undrar över så är du välkommen att kontakta mig!

Sara Viljosson, Rektor