Information till hemmen angående mindre brand på skolan

Igår (tisdag 19 januari) utbröt under eftermiddagen en mindre anlagd brand i en korridor på skolan. Branden släcktes snabbt av personal som befann sig i korridorerna och ingen utrymning av skolan var nödvändig. Den ökade vuxennärvaron i korridorerna fungerar väl och hjälper oss öka tryggheten och studieron på skolan.

Polis och brandkår tillkallades för att dokumentera händelsen. Polisanmälan är gjord och utredning pågår.

Under samtalen med polis och brandkår uppstod frågor kring den pågående ombyggnationen av skolan och om brandlarmet fungerar som det ska. Det mesta pekar på att det gör det, men för att säkerställa att larmet fungerar helt felfritt kommer G4S att genomföra en total översyn av brandlarmet idag (onsdag 20/1) med start kl 08.00. Under översynen kommer vi att ha extrainkallade vakter på plats på skolan, en i varje korridor på varje våningsplan.

Jag har tillsvidare beslutat att ställa in de planerade elevledda utvecklingssamtalen som skulle ha hållits nästa vecka. Jag återkommer med ett nytt datum när ett sådant är satt. Du är alltid välkommen att vända dig till mentor med de eventuella frågor du har angående ditt barns skolgång.

Jag vill avslutningsvis tacka för det stöd som vi på skolan fått av er vårdnadshavare i vårt arbete. Era positiva ord betyder mycket för oss och ger energi när vi tillsammans med polis och brandkår arbetar vidare för att återupprätta studieron på skolan.

Sara Viljosson, Rektor