Information till vårdnadshavare

Hej,
jag vill informera er om att vi under dagen och morgondagen kommer att ha ett antal väktare samt kommunens ordningsvakter på extra patrull runt om och i skolan. Orsaken är en konflikt mellan ett par individer med kopplingar till Valstaskolan respektive Ekillaskolan. I tisdags uppstod ett bråk mellan en elev på Valstaskolan och ett antal personer som olovligen vistades på Valstaskolan, händelsen är nu polisanmäld och utreds som misshandel och olaga hot av Sollentunas lokalpolisområde. Enligt polisens och kommunens trygghetsenhets bedömning rör det sig om en konflikt mellan individer. Risken för att övriga elever eller personal ska drabbas bedöms därför vara mycket liten. Men vi kommer i förebyggande syfte ändå att vidta ett antal säkerhetshöjande insatser.

För Ekillaskolans del innebär det att vi får tillgång till kommunens ordningsvakter och väktare, inledningsvis till på fredag. Efter helgen görs en ny bedömning. Skolorna i sin tur kommer också att ha personal ute i elevutrymmena under rasterna för att öka vuxennärvaron. Valstaskolan kommer ha begränsade möjligheter till in-och utgångar till skolan för att ha kontroll på flödet av personer. Ekillaskolan har ökad vuxennärvaro vid in- och utgångar och gör fortlöpande bedömningar om man ska begränsa antalet in- och utgångar. Personer som inte har anledningen att vistas på skolan kommer att anmälas för olaga intrång. Återigen, det finns inget som tyder på någon hotbild mot övriga elever eller personal, men vi tar inga risker utan säkrar upp med ökad bevakning och vuxennärvaro.

Du som förälder kan bidra genom att prata med ditt barn om de vet något om händelsen. Om du får information som du tror kan vara intressant för polisen eller för skolan att veta om, kontakta då polisen och kommunens trygghetsenhet på sakerhet@sigtuna.se.

Har du funderingar som rör säkerheten på skolan är du välkommen att kontakta skolledningen eller kommunens trygghetsenhet. Har du frågor om brottet så kan du vända dig till lokalpolisområde Sollentuna på 11414.

Ylva Hultblad Hederfors
Valstaskolan och Ekillaskolan