Information till vårdnadshavare på Ekillaskolan

Hej!

Nu har ungefär halva terminen gått och eleverna jobbar på med alla ämnen. Hösten har kommit i en rasande fart med en hel del regn och rusk. En del känner sig trötta vilket inte är så konstigt men snart har vi ett höstlov då vi alla får en välbehövlig vila. Här kommer lite information om resterande termin.

• Det är snart dags för Ekillaskolans danskväll. I år är temat för dansen ”Film”. Syftet med danskvällen är dels att jobba med kunskapskravet dans i idrott på ett roligt sätt, och dels att skapa trygghet och gemenskap genom att träffas tillsammans, personal, elever och de vårdnadshavare som vill/kan vara med.

Dansen är den 26/10 klockan 19.00 till 22.00 och det är obligatorisk närvaro fram till 21.00, då kan den som vill gå hem. Eleverna slutar klockan 13.50 den dagen för att hinna ”fixa till sig” om man vill det. Eleverna ska vara tillbaka på skolan klockan 18.45 och gå till sitt hemklassrum. Vi kommer precis som vi brukar att slumpvis välja ut två klasser som får göra alkotest. Eleverna kommer att veta att det ska göras men inte vilka klasser som är berörda. På fredagen börjar alla ca. 9.00. Den exakta tiden är beroende av hur schemat ser ut för respektive klass. Detta kommer mentorerna att prata med klassen om. Är det elever som kommer med bussen klockan 8.00 så finns personal på skolan och tar hand om dem.

Eftersom systemet är nytt för höstterminen kommer det att dröja innan all information går att se.

• Vi kommer under vecka 45 och 46 att ha uppföljning av elevernas resultat. Då får också eleverna veta hur de ligger till. Mentorerna kommer att meddela respektive elev.
  • Våra åttor är på prao under vecka 47. Viktigt att alla lämnar in sin lapp.
  • Julavslutningen kommer att vara efter skolan på onsdagen den 20/12. Skolan slutar klockan 13.50 och avslutningen är mellan 14.00 och 15.30. Då vi tidigare haft dansen som en kvällsaktivitet och julavslutning på tisdagen är eleverna lediga den 21/12. Vårterminen börjar tisdagen den 9/1.

Karin Sagbrant
Rektor Ekillaskolan