Information till vårdnadshavare

I morse (13/11 2015) berättade en elev på Sätunaskolan för sin lärare att hon blivit förföljd på väg till skolan. Rektor kontaktade polisen, som kom till skolan och tog signalement.

Mannen ska vara i 20-årsåldern, muskulöst byggd, haft halsduk över munnen och keps. Han hade gått några meter bakom eleven och hon upplevde att han förföljde henne. Efter ett tag kom han så nära att han började prata med henne. Han ska då ha sagt att han hade kattungar hemma och frågat om hon ville följa med hem och titta på dem. Då hade vår elev sprungit det fortaste hon kunde resten av vägen till skolan.

Detta är allt vi vet i nuläget, men vi tar det på största allvar och bedömer att det här är information som alla föräldrar behöver ha. Personalen på våra skolor är informerade om vad som hänt och kommer att ha extra uppsyn då de är rastvakter och vi har fortsatt tät dialog med polisen.

Johan Adler
Verksamhetschef grundskola