Malberts melodier: en måste-sajt!

När Multimediabyrån lades ner under förra sommaren blev deras musikarkiv oerhört saknat. Visst finns det andra webbresurser (ex. Jamendo och CCmixter) där det går att få tag på musik till elevernas film- och ljudproduktioner, men det som gjorde Multimediabyråns arkiv toppen var den riktigt användbara uppdelningen i kategorier. Nu har skaparen av musiken på Multimediabyrån, Karl Malbert, dragit igång en ny sajt: Malberts melodier.

På Malberts melodier ”finns närmare 400 musikstycken av en mängd olika stilar och karaktärer. Somliga stycken är loopbara och du kan med hjälp av den vänliga loopmaskinen Loopbot yxa till ett stycke av önskad längd. Sajten innehåller även material och tips för att skapa egen musik utifrån halvfabrikat.

Musiken är fri att ladda ned och använda för all form av icke-kommersiell verksamhet. Min huvudmålgrupp är lärare och elever på svenska skolor och skulle det förekomma fall där elever, som använt min musik i mediaproduktioner, tjänar symboliska summor, såsom tävlingspriser, så må det vara hänt.”

Tack så hemskt mycket Karl Malbert!