Om Ekillaskolan

Ekillaskolan är en skola i Märsta, Sigtuna kommun, för årskurserna 7-9 med 18 klasser samt förberedelseklass och vi har knappt 500 elever. Skolan har hela Sigtuna kommun som upptagningsområde. Inom BUF (Barn- och utbildningsförvaltningen) finns dock olika områden som styr vilken skola eleverna förväntas välja efter avslutad årskurs 6. De skolor som främst tillhör Ekillaskolans upptagningsområde är Sätunaskolan, Norrbackaskolan, Råbergsskolan, Tingvallaskolan, Odensala skola och Skepptuna skola.

Ekillaskolan leds av rektor (Ylva Hultblad Hederfors) i nära samarbete med biträdande rektorer (Ylva Florin och James Murphy Nylund). Därtill finns det en arbetslagsledare i respektive arbetslag.

Eleverna och den pedagogiska personalen är organiserad i tre arbetslag. Därtill har Ekillaskolan ett fjärde arbetslag med det specialpedagogiska teamet, elevhälsoteamet samt förberedelseklassen.