Om Ekillaskolan

Ekillaskolan är en skola i Märsta, Sigtuna kommun, för årskurserna 7-9 med 17 klasser samt förberedelseklass och vi har totalt knappt 500 elever. Skolan har hela Sigtuna kommun som upptagningsområde. Inom BUF (Barn- och utbildningsförvaltningen) finns dock olika områden som styr vilken skola eleverna förväntas välja efter avslutad årskurs 6. De skolor som främst tillhör Ekillaskolans upptagningsområde är Sätunaskolan, Norrbackaskolan, Råbergsskolan, Tingvallaskolan, Centralskolan, Odensala skola och Skepptuna skola.

Ekillaskolan leds av tf rektor (Karin Sagbrant) i nära samarbete med biträdande rektor (Caroline Alforn). Rektor ansvarar för all personal – lärare och ”övrig” personal.

Eleverna och den pedagogiska personalen är organiserad i tre arbetslag. Därtill har Ekillaskolan ett fjärde arbetslag med det specialpedagogiska teamet, elevhälsoteamet samt förberedelseklassen.

Nedan följer ett par videoklipp om Ekillaskolan. Det första videoklippet visar lite om hur vi på Ekillaskolan arbetar med olika sorters digitala verktyg.

Det andra videoklippet är skapat av Webbstjärnan och i det kan man kort se hur vi på Ekillaskolan arbetade med olika webbprojekt under läsåret 2012/2013.

Sidansvarig

Huvudansvarig (och tillika sidägare) för Ekillaskolan.se är Ekillaskolans skolbibliotekarie/IT-administratör, Andreas Nordh.

Syfte och mottagare

Syftet med Ekillaskolan.se är att vara en informationsplattform som är till för Ekillaskolans elever, vårdnadshavare och personal. Här publiceras matsedlar, scheman, viktiga dokument, videoguider, medie- och länktips samt mycket annat.

Den primära målgruppen är alltså de som på något sätt har anknytning till Ekillaskolan, men genom sidstatistiken går det att se att många andra googlar sig in på sidan och utgör en hyfsat stor minoritet av våra ungefär 200 – 300 sidvisningar per dag. Kul! Vi hoppas att ni har nytta av vår sida!

Är det något som saknas?
Skriv då en kommentar här nedan, skicka ett mejl till andreas.nordh@edu.sigtuna.se eller besök mig i skolans bibliotek.