Pluggkoden – Ny serie från SVT och UR

I går kväll sändes det första avsnittet i den nya serien Pluggkoden på SVT. Programmets handling är: ”‘Att plugga utan strategier är som att leta efter en skatt utan skattkarta.’ Det säger guldäpplebelönade läraren Martin Fernström som här tillhandahåller enklare, snabbare och mer effektiva sätt att plugga. I varje program följer han en elev när denne tillämpar nya strategier, tekniker och tankesätt för att uppnå bättre resultat i skolan. Det är strategier som ska ge eleverna självförtroende och motivation till en roligare och mer givande skolgång, där kunskaper lättare fastnar och stannar kvar.”

Nu kanske man tycker att det här låter bra, men orka passa hålla koll på när ett program ska sändas. Ingen fara, alla fyra programmen finns redan att se på UR Play.
Det är alltså bara att sätta sig och kolla på programmen om Strategier för minnet, Strategier för läsning, Strategier för matematik och Fokusera och planera.

Bonustips:

UR har redan tidigare gjort en serie om studieteknik, Plugga bättre, och även den finns att se på UR Play.
De sex avsnitten i Plugga bättre heter: Mindmap, Lästeknik, Koncentration, Anteckningsteknik, Minnesteknik och Glosor.