Rektorns höstbrev

Hej!

Nu har ungefär halva terminen gått och eleverna jobbar på med alla ämnen. Hösten har kommit och en del känner sig trötta men snart har vi ett höstlov då eleverna kan vila upp sig. Här kommer lite information om resterande termin.

• Det är snart dags för Ekillaskolans danskväll. I år är temat för dansen ”Film”. Eleverna har på idrotten arbetat med dans under en period som avslutas med denna årliga danskväll. Syftet med danskvällen är dels att jobba med kunskapskravet dans i idrott på ett roligt sätt och dels att skapa trygghet och gemenskap genom att träffas tillsammans, personal, elever och de vårdnadshavare som vill/kan vara med.

Dansen är den 27/10 klockan 19.00 till 22.00 och man kan gå hem från klockan 21.00. Eleverna slutar klockan 13.50 den dagen för att hinna ”fixa till sig” om man vill det. Eleverna ska vara tillbaka på skolan klockan 18.45 och gå till sitt hemklassrum.
På fredagen börjar alla ca. 9.00. Den exakta tiden är beroende av hur schemat ser ut för respektive klass. Det kommer mentorerna att prata med klassen om.
Är det elever som kommer med bussen klockan 8.00 så finns personal på skolan och tar hand om dem.

• Efter vecka 43 informerar alla ämneslärare de elever som riskerar att inte nå kunskapskraven. Det är för att eleverna ska ha en möjlighet att arbeta med det som fattas för att de ska nå målen. Informationen kommer att finnas i Infomentor. Mentorerna kommer att meddela respektive elev.

• Julavslutningen kommer att vara efter skolan på tisdagen den 20/12. Skolan slutar klockan 14.00 och avslutningen är mellan 14.00 och 15.30. Då vi tidigare haft dansen som en kvällsaktivitet och julavslutning på tisdagen är eleverna lediga den 21/12. Vårterminen börjar tisdagen den 10/1.

Karin Sagbrant
Tf rektor