Viktiga nyheter om frånvarorapportering

1 juli 2011 trädde en lag i kraft som innebär att vårdnadshavare skall bli meddelade samma dag som eleven är frånvarande från undervisningen. Syftet är att minska den ogiltiga frånvaron eftersom det finns en stark koppling mellan närvaro och studieresultat.

Sigtuna kommun har valt en teknisk lösning som innebär att du som vårdnadshavare automatiskt kan bli kontaktad via SMS eller e-post så fort ditt barn är ogiltigt frånvarande från undervisningen. För att kunna ta systemet i bruk behöver vi få in ditt mobilnummer eller Din e-post-adress. Vill du bli kontaktad både via SMS och via e-post finns även den möjligheten.

Fyll i blanketten och återlämna den till barnets mentor. Du kan även logga in i Dexter via www.sigtuna.se/skolportalen genom exempelvis BankID/mobilt BankID och ändra dina uppgifter själv. För instruktion se informationsbrevet.

Vi har även valt att koppla på en talsvarstjänst för frånvaroanmälan. Under testperioden ringer du 08-124 515 32 för att registrera frånvaro för ditt barn. När samtalet är avslutat skickas en bekräftelse till din e-post eller SMS. För att du ska få denna bekräftelsen måste dina uppgifter vara registrerade i Dexter