Att tänka på: Mina dokument på H:/ försvinner efter påsklovet

Den här informationen bör ni ha fått av era mentorer, men som en påminnelse:

”Bara för kännedom så kommer eleverna efter påsklovet inte längre se H:/ utan ska i fortsättningen använda sig av OneDrive.

Sprid gärna detta till samtliga att om man har material som man vill spara, som man använder i skolarbetet flytta över detta till OneDrive. Eget privat material får man själv ansvara för.”

Om ni vill lägga upp hela mappar rekommenderar jag att ni synkar OneDrive-biblioteket med datorn och det gör ni genom att trycka på ’synkronisera’ när ni är i OneDrive (i Office 365).
(Ni hittar till OneDrive genom att trycka på rutmönstret längst upp till vänster och välja OneDrive.)

Skärmklipp

Välj tillåt eller starta program (beroende på webbläsare) och följ sedan instruktionerna på datorn (exempelvis ska ni skriva in era epostadresser och lösenord).

När OneDrive-biblioteket är synkroniserat med datorn kommer ni att ha fått en mapp som heter ’OneDrive för företag’. (Eventuellt kan mappen även heta Sky Drive Pro.) Ni hittar mappen under ’Favoriter’ i Utforskaren.

Skärmklipp

Är ni inloggade i OneDrive-klienten och lägger saker i den mappen ska det synkroniseras automatiskt till OneDrive i Office365.
Klickar ni på den lilla pilen till höger om SV (eller EN om ni har engelskt tangentbord) så kan ni se hur det går och det gör ni genom att låta muspekaren vila över de blåa molnen.

Skärmklipp

Nu har ni skapat den mappen ni ska lägga filer/mappar i.
Nu kommer vi till den mappen som behöver tömmas och det är den som finns på Home (H:).

Skärmklipp

Markera de filer/mappar ni vill kopiera. (Om ni vill markera flera filer/mappar kan ni hålla inne Ctrl-knappen och trycka på vänster musknapp på filerna/mapparna. Vill ni markera alla filer/mappar kan ni trycka på Ctrl och A.)

Kopiera sedan filerna/mapparna. Det gör ni genom att trycka på Ctrl och C (eller genom att trycka på höger musknapp och välja kopiera).

Gå sedan till ’OneDrive för företag’-mappen. När ni är i den mappen trycker ni på Ctrl och V för att klistra in det ni har kopierat (eller genom att trycka på höger musknapp och välja klistra in.)

Får ni problem kan ni kontakta mig, Andreas / andreas.nordh@edu.sigtuna.se (eller skicka ett mejl till mattias.bussman@sigtuna.se).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.