Dagens Orka Plugga!-tips: Lässtrategier: Så sammanfattar du ett stort material

Dagens studietekniktips från Orka Plugga! handlar om hur man ska göra för att hitta det viktigaste i en text och hur man sedan ska sammanfatta det så att man kommer ihåg och förstår det.

(Själv brukar jag alltid skriva ner anteckningar, nyckelord och förklaringar på ett löst papper och anledningen till att jag skriver ner det på papper är därför att jag upplever det som att jag då kommer ihåg det bättre än om jag använt min dator för att anteckna. Efter det brukar jag skriva rent det på datorn.)

Idag skickar jag med bonusmaterial i form av Susanne Nystedts film om läsförståelsestrategier: att sammanfatta. Mycket nöje!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.