Information om ledningsorganisationen för Ekillaskolan

Följande information kommer från Johan Adler, verksamhetschef grundskola/särskola, Sigtuna kommun:

”Sara Viljosson kommer att lämna Sigtuna kommun för att tillträda en skolledartjänst på annat håll. Jag vill ge henne en bra start på sitt nya arbete och har därför kommit överens med henne om att hon tillträder den nya tjänsten efter två månaders uppsägningstid, vilket innebär att Sara slutar den första september. Samtidigt som jag tackar Sara Viljosson för ett fantastiskt arbete som rektor på skolan, och önskar henne lycka till i sin fortsatta karriär beklagar jag förlusten av en mycket skicklig rektor i Sigtuna kommun. Jag vill ändå poängtera att det är tillsammans med personal, elever och vårdnadshavare som hon har åstadkommit så mycket, och jag ser det som min uppgift att ge de bästa förutsättningarna att fortsätta denna resa.

Mot bakgrund av att budgetberedningar inför nästa år pågår har jag beslutat att avvakta med rekrytering av ny rektor då ledningsorganisationen kommer att ses över under hösten. I väntan på detta har jag beslutat att tillfälligt tillförordna Karin Sagbrant, som idag är biträdande rektor på skolan, som rektor under höstterminen. Till våren hoppas jag att förutsättningarna för en varaktig lösning för ledarskapet för Ekillaskolan blivit tydligare.

Allt gott!”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.